Liv applicatie
29/12/2021

De krachtgerichte thema's van Liv

Door
Denise van Gelder

Maak kennis met de thema’s van Liv! Veel van onze thema’s hebben een transdiagnostische insteek, zodat ze voor verscheidene klachten kunnen worden ingezet en er zorg op maat kan worden geboden. Met ons breed scala aan thema’s zijn de meest voorkomende klachten bij de POH-GGZ gedekt. Graag vertellen wij je meer over de thema’s van Liv. Lees je mee?

De kracht van onze thema’s

Liv biedt een breed scala aan thema’s, gebaseerd op verschillende therapievormen en een transdiagnostische insteek. Dit betekent dat een oefening inzetbaar is bij meerdere cliënten, maar ook meerdere klachten bij eenzelfde cliënt aanpakt. Eén ding hebben de thema's in ieder geval gemeen: ze richten zich allemaal op de krachten en hulpbronnen van de cliënt.  
Deze insteek maakt de stoornisspecifieke werkwijze minder dominant en richt zich meer op de onderliggende symptomen en zelfredzaamheid van de cliënt, wat goed aansluit bij de manier van werken van de POH-GGZ.Richt je niet langer op een specifieke diagnose, maar onderzoek waar de cliënt onderliggend behoefte aan heeft en gebruik de oefeningen van Liv om zorg op maat te bieden.

   

Welke thema’s hebben wij bij Liv?

Bij Liv willen we iedereen graag helpen. Daarom hebben we thema’s die zoveel mogelijk (licht) psychische klachten dekken. Omdat Liv groeit, groeien onze thema’s mee, ons aanbod zal dan ook steeds verder uitgebreid worden. Hieronder vind je onze transdiagnostische thema's. Binnen Liv kun je deze thema's vinden onder Categorieën:

 • Beter slapen
 • Doorbreken ongezonde leefstijlgewoonten
 • Meer bewegen
 • Ontspannen door het leven
 • Omgaan met emoties
 • Omgaan met lichamelijke klachten
 • Vergroten zelfvertrouwen
 • Voeding als medicijn

Toch blijft er ook een behoefte aan klachtgerichte thema's onder de POH-GGZ, omdat dit simpelweg gemakkelijk te herkennen is wanneer je op zoek bent naar een oefening. Liv heeft dit vertaald naar Profielen: hieronder vind je oefeningen die nog steeds transdiagnostisch te werk gaan, maar in één oogopslag duidelijk maken onder welke klacht het valt:

 • Angst & Paniek
 • Coronacrisis
 • Overspanning & burn-out
 • SOLK/ALK
 • Somberheid & depressie
 • Verliesverwerking

   

De oefeningen in onze thema’s

Zoals je kunt zien bieden wij heel wat verschillende thema’s aan. Al onze oefeningen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Sommige oefeningen komen voor bij meerdere thema’s, en anderen zijn weer heel specifiek voor een bepaald thema. Je kan bij ons zorg op maat aanbieden door een eigen oefeningenpakket samen te stellen per cliënt. Tegelijkertijd is er door de Profielen nog steeds de mogelijkheid om kant-en-klare modules klaar te zetten.

Bij ons vind je bij elke oefening een uitgebreide toolbox. Hier kun je als behandelaar alle benodigde achtergrondinformatie over de oefening vinden. Zo lees je wat de oefening inhoudt, waar het goed voor is en hoe je hem kan inzetten.

Benieuwd naar de 5 populairste oefeningen van dit moment? Lees onze blog.

De voordelen van Liv

Ben jij benieuwd naar de andere voordelen van Liv? Lees dan onze blog over de krachten van Liv. Liv groeit, en daarom groeit onze applicatie mee. Ons content- en ontwikkelingsteam is iedere dag bezig met het ontwikkelen van nieuwe content en het geven van trainingen. Op deze manier blijven wij inspelen op de actualiteiten en staan wij altijd klaar voor jou als behandelaar.

Benieuwd geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar Liv? Laat het ons dan weten. Wij staan voor je klaar om je te helpen.

Neem contact op