Blijvende gedragsverandering

Stoppen met roken, meer bewegen, gezonder eten of de aanpak van stress? Liv voor het hart draagt bij aan een gezondere leefstijl en gedragsverandering. Het biedt (interactieve) oefeningen, psycho-educatie en registratielijsten. Speciaal aangepast op de persoonlijke situatie van de patiënt.

Gevalideerde e-health tool

Liv voor het hart maakt een kwalitatieve, persoonsgerichte begeleiding van patiënten met verhoogd vasculair risico mogelijk. Het is een gevalideerde e-health tool voor elk apparaat, mede doorontwikkeld door experts en zorgprofessionals uit het werkveld en het lectoraat Personalised Digital Health en de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen.

Wat zeggen zorgprofessionals?

Benieuwd naar ervaringen van andere huisartsen en behandelaren? Lees hieronder meer.

Het is gebruiksvriendelijk; het lukt nagenoeg iedereen om ermee aan de slag te gaan. Zeker wanneer er door omstandigheden soms wat langere tijd tussen afspraken zit, kunnen mensen toch thuis actief bezig blijven.

Marlies van Duinen
POH
Lees meer

Liv is een fijn programma omdat je er gemakkelijk mee kunt werken. Het is flexibel en makkelijk inzetbaar. Je kunt nu kiezen om modules te geven, maar als je liever losse oefeningen inzet kan dat ook. Je kan dus echt zorg op maat aanbieden, en dat is uniek.

Yvonne Postma
POH-GGZ
Lees meer

Het gebruik van Liv biedt ons verschillende voordelen. Ten eerste sluit de inhoud van het aanbod goed aan bij de behoeften van de POH-GGZ. In tegenstelling tot andere aanbieders die vaak een aanbod hebben ontwikkeld voor GGZ-aanbieders.

Joyce Schiffers
POH-GGZ

De patiënt krijgt meer regie over en vertrouwen in zijn eigen proces

Jessica van der Staak
Docent Hanzehogeschool en psycholoog
Lees meer

Gemotiveerd op weg naar een gezondere leefstijl

Bied persoonlijke begeleiding van patiënten met verhoogd vasculair risico. Help ze gemotiveerd op weg naar een gezondere leefstijl. Door preventie en mogelijk zelfs remissie van de aandoening. Met laagdrempelige modules als aanvulling op een behandeling met een (gecombineerde) leefstijlinterventie. Vroegtijdige leefstijlverandering geeft het grootste effect.

Deze e-health tool is volop in ontwikkeling en komt binnenkort beschikbaar.

Persoonlijke begeleiding van patiënten met verhoogd vasculair risico
Ter aanvulling op een behandeling met gecombineerde leefstijlinterventie
Gericht op preventie en mogelijk zelfs remissie van de aandoening
Ontwikkeld in samenwerking met experts en zorgprofessionals