E-health
24/5/2023

Dit is waarom HuisartsenOZL graag met Liv werkt.

Door
Denise van Gelder

Benieuwd wat Liv voor HuisartsenOZL betekent? Lees meer in dit interview met Joyce Schiffers.

Kun je iets vertellen over jouw functie? 

“Als manager GGZ bij Zorggroep HuisartsenOZL ben ik samen met de teamleider verantwoordelijk voor het team POH-GGZ. We spelen een essentiële rol bij het werven en selecteren van nieuwe teamleden en zorgen ervoor dat ze goed passen binnen de huisartsenpraktijken in onze regio. Daarnaast organiseren we een gevarieerd en aantrekkelijk scholingsaanbod om de kennis en vaardigheden van het team te vergroten.

Een ander belangrijk aspect is het organiseren van consultatie en ehealth, waardoor het team POH-GGZ en de huisartsenpraktijken toegang hebben tot specialistische adviezen en digitale hulpmiddelen voor GGZ-zorg. Daarnaast is het versterken van de samenwerking met ketenpartners in de regio een prioriteit. Ik bouw en onderhoud relaties met andere zorgverleners en organisaties in de GGZ-keten om een naadloze overgang van zorg te waarborgen. Samen werken we aan gemeenschappelijke doelen, bevorderen we informatiedeling en zorgen we voor efficiënte zorg voor patiënten." 

Hoe lang werken jullie al met Liv? Waarom hebben jullie destijds voor Liv gekozen?

Wij werken sinds 2020 met Liv. Destijds hebben wij voor Liv gekozen om verschillende redenen. Allereerst is het een gebruikersvriendelijk platform dat speciaal is ontwikkeld voor de POH-GGZ. De inhoud van Liv sluitgoed aan bij de behoeften van ons team. Bovendien hebben wij de klantgerichte houding van Liv als een belangrijk pluspunt ervaren.

Om een weloverwogen keuze te maken, hebben wij destijds een testpanel van POH-GGZ samengesteld. Zij hebben verschillende platforms getest en unaniem gekozen voor Liv als beste optie. Voornamelijk ons team van POH-GGZ maakt gebruik van Liv en zijn er nog steeds erg tevreden over.

 

Wat zijn voor jullie de voordelen van Liv?

“Het gebruik van Liv biedt ons verschillende voordelen. Ten eerste sluit de inhoud van het aanbod goed aan bij de behoeften van de POH-GGZ. In tegenstelling tot andere aanbieders die vaak een aanbod hebben ontwikkeld voor GGZ-aanbieders in het algemeen, is Liv specifiek gericht op de doelgroep van de POH-GGZ. Dit zorgt ervoor dat de inhoud relevant en toepasbaar is voor ons werkgebied.

Daarnaast waarderen we de klantgerichtheid van Liv en hun vermogen om snel nieuw aanbod te ontwikkelen dat aansluit bij onze wensen en behoeften. Omdat Liv een relatief kleine organisatie is, zijn de lijnen kort en kunnen ze snel inspelen op onze specifieke verzoeken.

Een ander voordeel is dat Liv ook qua prijs interessant is. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere aanbieders in de markt. Dit stelt ons in staat om hoogwaardige diensten te ontvangen tegen een betaalbare prijs, wat bijdraagt aan een efficiënt gebruik van onze middelen.”

 

Wat is volgens jullie de toekomst van e-health? En wat voor rol speelt Liv daarin?

“E-health kan bijdragen aan het vergroten van zelfredzaamheid en eigen regie van patiënten. Het stelt hen in staat om op afstand toegang te krijgen tot informatie, ondersteuning en behandelingen. Dit kan leiden tot meer gepersonaliseerde zorg en het verminderen van barrières zoals reistijd en wachttijden.

E-health heeft het potentieel om aanzienlijke impact te hebben op de wachttijden in de GGZ en het voorkomen van onnodige verwijzingen naar de GGZ. Door gebruik te maken van e-healthtoepassingen kunnen patiënten sneller toegang krijgen tot passende zorg en kunnen hulpverleners efficiënter werken. Dit kan leiden tot vermindering van wachttijden en een snellere reactietijd bij het bieden van ondersteuning. 

Met e-health kunnen patiënten op afstand toegang krijgen tot zelfhulpprogramma's, online interventies en psycho-educatie. Ze kunnen zelfstandig werken aan hun klachten en symptomen, wat kan leiden tot verlichting en verbetering van hun welzijn. Dit kan ervoor zorgen dat milde tot matige psychische klachten sneller worden aangepakt, waardoor de behoefte aan verwijzing naar de specialistische GGZ mogelijk wordt verminderd.

Daarnaast kunnen e-healthtoepassingen zorgverleners ondersteunen bij het stellen van een diagnose, het monitoren van de voortgang en het bieden van gepersonaliseerde behandelingen. Dit kan de efficiëntie verhogen en de wachttijden verkorten doordat patiënten sneller de juiste zorg op maat ontvangen. Door middel van online consultaties en digitale communicatiemiddelen kunnen zorgverleners bovendien op afstand met patiënten samenwerken, wat tijd en reiskosten bespaart.”

Meer weten over Liv?

Vraag een demo aan.

Neem contact op