E-health
25/1/2023

E-healthtrends in 2023

Door
Denise van Gelder

Het innoveren van zorg is iets wat steeds belangrijker gaat worden. Niet alleen omdat persoonlijke benadering steeds belangijker wordt, maar ook omdat we op deze manier sneller zorg kunnen leveren. Technologie speelt hierbij dan ook een belangrijke rol. We worden steeds slimmer, en daar moeten we gebruik van maken. Lees hier meer over de e-health trends van 2023.

Preventie door eigen devices

Steeds belangrijker en leuker wordt het werken met apparaten die je ondersteunen bij het verbeteren van je leefstijl. Technologie wordt namelijk steeds makkelijker en slimmer. Denk aan slimme smartwatches die je hartslag en bloeddruk meten. Ook heb je veel (gratis) apps die gezondheidsmetrics en voeding bijhouden. Ze maken patiënten steeds bewuster van een gezond leven. Ook behandelaren raden dit soort apparaten dan ook steeds vaker aan, want het is niet alleen leuk maar ook nog eens heel makkelijk. En daarnaast is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen.  

Veiligheid & privacy wordt steeds belangrijker  

Doordat we steeds meer technologie gaan gebruiken gaan we automatisch ook meer internet gebruiken. Daarmee wordt ook veiligheid en privacy steeds belangrijker. Want zoals we allemaal weten kunnen gegevens op internet gehackt worden. Ook kan dit een gevoeliger onderwerp zijn voor de patiënt. Denk aan: “zijn mijn gegevens wel veilig?” en “wat wordt er gedaan met mijn informatie?”. Probeer in dit geval onzekerheden bij de patiënt weg te nemen door ze goed te informeren over je werkwijze. Ook is het belangrijk om als bedrijf je certificeringen goed op orde te hebben. Op deze manier weet de patiënt zeker dat er veilig omgegaan wordt met zorggegevens.

Big data & AI  

Meer data van devices in combinatie met meer internet betekent dat we steeds meer gegevens kunnen opslaan. Hoe meer zorgdata we verzamelen, hoe slimmer we worden. Hierdoor kunnen we relevante analyses uitvoeren die kunnen zorgen voor mooie en relevante inzichten. Denk aan kostenbesparingen en het vaststellen van diagnoses. Artificial Intelligence (AI) is nauw verbonden met Big Data. AI helpt namelijk de hoeveelheid data om te zetten in hapklare informatie. Algoritmes worden steeds slimmer en daardoor worden de uitkomsten van diagnoses ook steeds betrouwbaarder. Lang leve de technologie!

Generatie Z  

De Z generatie (geboren na 2000) nemen steeds meer plek in op de werkvloer. Veel oudere zorgmedewerkers krijgen te maken met innoverende werkmethoden van de Z generatie. Denk aan het digitaliseren van documenten, social media, tablets, tools en e-health applicaties. Hierdoor zullen oudere gewoontes steeds vaker worden ingeruild voor digitalisering. Generatie Z zal elk jaar meer plaats in gaan nemen op de werkvloer, waardoor oude werkwijzen langzaam gaan vervallen.

Ben jij klaar voor 2023?

Welke trends zijn al zichtbaar binnen de praktijk waar jij werkzaam bent? Zijn er misschien al e-healthtoepassingen of juist nog niet? Wist je dat het toepassen van e-health binnen je praktijk een mooi begin is om te digitaliseren? Wij vertellen je er graag meer over. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact op. Wij staan voor je klaar om je te helpen.

Ben jij klaar voor 2023?

Wij helpen je graag. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Neem contact op