Liv applicatie
21/9/2021

Kwaliteit en veiligheid voorop bij Liv!

Door
Denise van Gelder

Kwaliteit en veiligheid staat bij Liv hoog in het vaandel, wij zijn continu bezig met onze eisen aan kwaliteit en veiligheid. Daarom hebben wij ook dit jaar weer hard gewerkt om de ISO 27001, ISO 9001, de NEN 7510 en de CE Markering te behalen. En in e-health wereld is dat best heel bijzonder. Als nog kleinschalige organisatie zijn wij daar dan ook ontzettend trots op! Graag vertellen we je in dit blog meer over de certificeringen. Lees jij mee?

Onze informatie volop beveiligd met de ISO 27001

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Met de ISO 27001 certificering tonen wij aan dat we voldoen aan alle belangrijke eisen rondom informatiebeveiliging.

Bij Liv willen we dat de gegevens van onze klanten zo veilig mogelijk bewaard worden. Het laatste wat we natuurlijk zouden willen is een datalek – niet voor onze cliënten en niet voor onszelf. We hechten dan ook heel erg veel waarde aan de veiligheid en de beveiliging daarvan. Wij zullen dan ook te allen tijde ons managementsysteem voor informatiebeveiliging goed op orde hebben.

   

Veiligheid NEN 7510 (veiligheid)

Niet alleen voldoen wij aan de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging, ook hebben wij ons gecertificeerd in informatiebeveiliging binnen de zorg. Dit gaat onder andere over de veiligheid van patiëntgegevens.

De norm NEN 7510 – welke is afgeleid van de ISO 27001 - is gespecialiseerd op informatiebeveiliging binnen de gezondheidszorg. Hieronder wordt verstaan het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor patiënten. Ook stelt de norm eisen voor het vaststellen, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd managementsysteem.

Doordat er in de zorg veel wordt gewerkt met privacy gevoelige gegevens van patiënten, is het essentieel dat informatiebeveiliging en privacy bescherming juist worden toegepast. Omdat wij dit bij Liv heel belangrijk vinden, zorgen wij dat we deze norm altijd goed onder de loep nemen.

   

Kwaliteit voorop met  de ISO 9001 norm

In vrijwel iedere sector is ISO 9001 een begrip: het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Met meer dan 1,1 miljoen certificaten wereldwijd helpt ISO 9001 organisaties aan te tonen dat zij consequent producten en diensten kunnen leveren die voldoen aan de gevraagde kwaliteit van klanten.

Daarnaast helpt deze norm ook mee om processen zo efficiënt mogelijk te maken binnen organisaties. Met deze norm tonen wij ook  aan dat we eisen en wensen van klanten goed tegemoet komen. We luisteren altijd goed naar de feedback van onze klanten en staan daarmee zo dicht mogelijk bij de gebruiker van de Liv applicatie.

De ISO 9001 norm is gebaseerd op Annex SL - de nieuwe High Level Structure (HLS) dat toepasbaar is op alle managementsystemen, doordat de hoofdstukindeling bij verschillende normen hetzelfde is. Dit helpt om consistent te blijven en één taal te spreken bij alle standaarden.

   

CE Markering: veiligheid voor mens, dier en milieu


Elke fabrikant, producent, ontwerper en importeur die zijn producten op de Europese markt verhandelt, moet de conformiteitsverklaring hebben opgesteld. Deze verklaring geeft aan dat de veiligheid van mens, dier en milieu in overeenstemming is met de geldende EU-richtlijnen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te letten op de elektrische apparatuur die we hebben. Dit mag geen magnetische storingen veroorzaken. Zo is er bij Liv een dossier opgesteld over specificaties, CE-testrapporten, gebruiksaanwijzingen, keuringscertificaten en een verklaring (certificaat) van overeenstemming.

Wij hebben onze CE Markering gehaald omdat:

  • Onze producten voldoen aan alle relevante EU-voorschriften
  • Ons technisch dossier is op orde
  • We hebben een  EU-conformiteitsverklaring opgesteld en ondertekend.

   

Waarom wij extra trots zijn op onze behaalde certificeringen

Voldoen aan bovenstaande certificeringen is niet zomaar gepiept. Hier moet heel wat werk voor verzet worden. Als kleinschalige organisatie binnen deze branche is dit dan ook heel uniek. We maken met ons kleinschalige team altijd tijd voor kwaliteit en veiligheid, en dit is terug te zien in het resultaat.

Tijdens het proces MnP Solutions ons geholpen bij de  begeleiding, ze hebben ons geholpen om de processen zo snel/makkelijk mogelijk te doorlopen. Een fijne samenwerking.

Onze beoordelingen waren uitmuntend en hier zijn we trots op. Want nogmaals, kwaliteit en veiligheid, dat is één van de dingen wat Liv uniek maakt.

 Beoordelaar aan het woord:    

“Liv raakt mensen, mensen die er ook op moeten kunnen vertrouwen dat de bescherming van hun informatie en de kwaliteitszorg bij de organisatie achter Liv op orde is.  Daarom maakt Liv in haar bedrijfsprocessen gebruik van speciaal daarvoor benoemde normen. De certificatie tegen deze normen door DNV bevestigt dit.”

   

Meer weten?

Wil je meer weten over onze certificeringen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Liv binnen jouw praktijk? Neem eens contact op. 

Neem contact op