Liv applicatie
6/10/2023

Maak kennis met de nieuwe oefening ‘Liv en leer: trauma’

Door
Denise van Gelder

Een trauma kan een ingrijpende en levensveranderende ervaring zijn. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de weg naar herstel mogelijk is met de juiste middelen en begeleiding. Bij Liv helpen we hier graag bij door de nieuwe oefening ‘Liv en leer: trauma’ te introduceren. Deze oefening is voor patiënten die op zoek zijn naar inzicht in hun ervaringen en zoeken naar manieren om met klachten die trauma kunnen geven om te gaan. In deze blog vertellen we je meer over onze nieuwe trauma oefening.

Wat is ‘Liv en leer: trauma’?

Deze innovatieve oefening biedt uitgebreide psycho-educatie voor mensen die lijden aan trauma gerelateerde klachten. Dit varieert van aanhoudende negatieve stemmingen tot extreme prikkelbaarheid en schrikachtigheid. Deze oefening is ook nuttig voor mensen die symptomen van PTSS (posttraumatische stressstoornis) vertonen of vermoeden dat ze hieraan lijden.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van deze oefening?

1. Inzicht in trauma:

Via een animatievideo krijgen gebruikers inzicht in wat trauma inhoudt en welke symptomen er mee geassocieerd zijn.

2. Handvatten voor coping:

De oefening biedt nuttige tips over hoe om te gaan met trauma gerelateerde klachten.

3. Duidelijkheid over behandelingen:

Er wordt uitgebreide informatie gegeven over verschillende behandelmethoden, waaronder EMDR; één van de meest gegeven therapie voor trauma.

Een effectieve blended behandelaanpak

De voordelen van psycho-educatie zijn talrijk. Het helpt mensen hun klachten te begrijpen, een gevoel van herkenning en erkenning te vinden en te leren hoe ze met hun klachten kunnen omgaan. Deze psycho-educatie oefening versterkt deze voordelen met haar blended behandelaanpak, die zowel online als offline componenten bevat. Bij Liv kan je zorg op maat bieden door precies de oefeningen te kiezen die jouw patiënt nodig heeft.

Voor wie is deze oefening bedoeld?

Het is speciaal ontworpen voor jeugd vanaf 16 jaar en volwassenen die trauma gerelateerde klachten ervaren. Het kan een fijn hulpmiddel zijn voor degenen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, of het nu recent is of in het verre verleden.

Help jouw patiënt zijn of haar trauma te verwerken met Liv

Wanneer jouw patiënt worstelt met een trauma, kan onze oefening helpen op weg naar herstel. Het is niet alleen informatief, maar ook empowerend. Hierdoor krijgen patiënten de tools die ze nodig hebben om vooruit te gaan en verder kunnen met genezen.

Meer weten over deze module?

Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Neem eens contact op, we helpen je graag. Wist je bijvoorbeeld dat wij bij Liv een ervaren POH in dienst hebben die dagelijks met Liv werkt? Yvonne kan je alles vertellen over Liv en haar ervaring. Met haar kan je sparren over hands-on tips en tricks om Liv nog efficiënter in te zetten. Wil jij graag een sparringsessie met Yvonne? Dat kan. Boek een sessie via deze link: Trainingsessie Yvonne

Meer weten?

Vraag een demo aan.

Neem contact op