Liv applicatie
21/11/2023

Nieuwe modules en een registratielijst voor Liv voor het hart.

Door
Denise van Gelder

Liv voor het hart is speciaal ontwikkeld voor de POH-S. Gericht op het verbeteren van de gezondheid van patiënten met lichamelijke aandoeningen zoals verhoogd cholesterol, verhoogd vaatrisico, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Met Liv voor het hart kunnen we een nog bredere doelgroep bedienen binnen de huisartsenpraktijk. Meer weten over de uitbreiding van Liv voor het hart? Lees dan verder in dit artikel.

Dé 3 basisproducten van Liv


Voordat we dieper ingaan op Liv voor het hart, laten we kort kennismaken met ons bredere productaanbod. Bij Liv willen we graag meer tijd voor onze patiënten, zodat we nog meer zorg kunnen bieden in minder tijd.  

Liv bestaat uit drie verschillende producten:

Liv voor het hoofd: 
Gericht op volwassen patiënten met licht-psychische klachten. Verschillende thema’s en modules bieden steun bij veelvoorkomende onderwerpen. Denk aan: stress-, angst- en stemmingsklachten, ontwikkelingsproblemen zoals ADHD, zelfbeeld, slaap, rouwen en meer.

Liv voor jeugd is onderdeel van Liv voor het hoofd en ontworpen voor jonge patiënten met licht-psychische klachten met oefeningen die speciaal gericht zijn op deze doelgroep en hun levensfasen. Zo zijn de oefeningen begrijpelijker en worden er voorbeelden gebruikt die aantrekkelijk zijn voor jongeren.

Liv voor het hart:  
Specifiek gericht op patiënten met lichamelijke klachten zoals verhoogd cholesterol, verhoogd vaatrisico, hoge bloeddruk en diabetes type 2. Een gezonder leven begint bij Liv voor het hart.  

Liv zelfzorg:  
Bedoeld voor patiënten met fysieke en/of psychische klachten die zelfstandig kunnen werken aan hun welzijn, zonder tussenkomst van een behandelaar.  

De 4 belangrijke leefstijlmodules van Liv voor het hart


Liv voor het hart is opgebouwd uit  vier belangrijke leefstijlmodules: voeding, slaap, beweging en ontspanning. Deze modules zijn ontworpen om patiënten te begeleiden bij het ontwikkelen van gezonde gewoonten en het verbeteren van hun algehele levenskwaliteit. Het is geen geheim dat een gezonde leefstijl van vitaal belang is voor het verminderen van de symptomen en het beheersen van lichamelijke aandoeningen.

Het biedt niet alleen praktische begeleiding bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, maar het omvat ook psycho-educatieve oefeningen over specifieke aandoeningen zoals diabetes, verhoogd cholesterol en verhoogde bloeddruk. Dit betekent dat patiënten niet alleen leren over het belang van gezonde gewoonten, maar ook begrijpen hoe deze gewoonten specifiek van invloed kunnen zijn op hun medische situatie.

Voorbeelden van oefeningen uit Liv voor het hart:

  • Introductie module 'Voeding als medicijn'
  • Liv en leer: gezonde (voeding)gewoonten
  • Liv en leer: een gezond voedingspatroon
  • Grip op jouw gewoonten
  • Verleidingen weerstaan
  • Stel je eigen weekmenu samen
  • Liv en leer: diabetes

Liv voor het hart wordt uitgebreid met een registratielijst

Om patiënten nog beter te ondersteunen, wordt Liv voor het Hart binnenkort uitgebreid met een registratielijst. Hierin kunnen patiënten eenvoudig hun gewicht, lengte, bloeddruk en eventueel glucosewaarden bijhouden. Dit helpt zowel patiënten als zorgverleners om de voortgang en eventuele veranderingen in de gezondheid op te merken.

Liv voor het hart blijft groeien  


Samen kunnen we het verschil maken en de gezondheid van patiënten naar een hoger niveau tillen. Ontdek Liv voor het hart en help ook jouw patiënten om een gezondere en gelukkigere levensstijl te omarmen. Wil je meer informatie over onze modules of over Liv voor het hart? Laat het ons weten, we staan klaar om je te helpen.

Liv voor het hart blijft groeien

Vraag een vrijblijvende demo aan.

Neem contact op