Liv applicatie
7/6/2023

POH-GGZ en werkzaam bij Liv. Maak kennis met Yvonne!

Door
Denise van Gelder

Yvonne is al 10 jaar POH-GGZ en is daarnaast werkzaam bij Liv. De perfecte aanvulling op de inhoud van onze applicatie!

Bij Liv werken we graag met mensen uit het werkveld – professionals met praktijkervaring. Dit doen we om onze e-Health applicatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de actuele wensen van praktijkondersteuners. Om deze reden is Yvonne werkzaam bij Liv. Yvonne is POH-GGZ en werkt al een aantal jaren met Liv. Met haar expertise en kennis uit het werkveld is ze een goede aanvulling op de inhoud van Liv.  

Kun je iets vertellen over jouw baan bij Liv en je werk als POH-GGZ?


“Mijn naam is Yvonne Postema, ik ben manager content en training bij Liv. Daarnaast werk ik inmiddels tien jaar als POH-GGZ in een huisartsenpraktijk in het noorden van het land.  Deze combinatie is erg leuk en leerzaam! Nu ben ik zowel op de werkvloer als POH-GGZ aan het werk en tegelijkertijd ook met de inhoud bezig door het maken van content. Ik denk dat dit van grote meerwaarde is, omdat ik weet wat er nodig is en wat er speelt binnen het werkveld van de POH-GGZ. Op deze manier kan ik mijn ervaring en kennis toepassen binnen de oefeningen van Liv en hopelijk zo nog meer behandelaren helpen om de juiste oefeningen te vinden voor hun patiënten. Het maken van content en het geven van trainingen aan de POH-GGZ vind ik erg leuk om te doen. Ik denk graag mee over het gebruik van Liv, wat is handig voor de POH-GGZ (wat werkt en wat werkt niet) en wat is handig voor de patiënt.”

Waarom werken jullie binnen de huisartsenpraktijk met Liv?


“Liv is een fijn programma omdat je er gemakkelijk mee kunt werken. Het is flexibel en makkelijk inzetbaar. Je kunt nu kiezen om modules te geven, maar als je liever losse oefeningen inzet kan dat ook. Je kan dus echt zorg op maat aanbieden, en dat is uniek. Doordat Liv overzichtelijk en makkelijk in gebruik is, merk ik dat patiënten het ook vaker gebruiken. Of dat nou jong of oud is, dat maakt eigenlijk niet uit. Nu ik door het gebruik van Liv minder tijd kwijt ben met het geven van bijvoorbeeld psycho-educatie of het uitleggen van bepaalde oefeningen, heb ik meer tijd over om de diepte in te gaan. Ook kan ik de gesprekken eerder afronden. Met Liv ben ik in staat mijn werk veel efficiënter uit te voeren.”

Heb je nog tips voor andere POH-GGZ?

“Als je even kort reageert op een resultaat van een patiënt door bijvoorbeeld een korte opmerking te plaatsen of feedback te geven op een oefening, verhoogt dit de motivatie van de patiënt. Tijd is wat de POH-GGZ helaas vaak te kort komt in de praktijk, als je in het begin investeert in het gebruik van e-Health, zul je merken dat je deze tijd later weer terugverdient. Technologie zoals Liv maakt het werk zoveel makkelijker en leuker als POH-GGZ. In deze tijd van lange wachttijden binnen de GGZ kan e-Health ook van meerwaarde zijn, ter overbrugging naar de BGGZ of SGGZ of als iemand wat langer moet wachten voor een intake bij de POH-GGZ. Iemand kan dan zelf al aan de slag met een module van Liv en heeft dan al een kort lijntje met de POH-GGZ middels de berichtenfunctie.”  


Een sparringsessie met Yvonne? Dat kan. Ze staat voor jou klaar om je een training te geven.

 
“Bij Liv geef ik trainingen om Liv zo goed mogelijk in te zetten binnen de huisartsenpraktijk. Doordat ik zelf in de praktijk met Liv werk kan ik goed uitleggen wat bij ons wel en niet werkt. Ook is een sparringsessie erg fijn met iemand uit het werkveld. Zelf merkte ik als POH-GGZ dat als ik een training bij Liv had gevolgd, ik weer nieuwe ideeën kreeg over hoe Liv in te zetten en hoorde ik van de nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kon ik Liv beter inzetten. Mocht je een training of demo willen volgen over hoe Liv in te zetten binnen jouw werk als POH-GGZ, dan geef ik deze graag! Meer weten? Neem contact op, wij staan voor je klaar!”

Vraag een demo aan

Of plan een sessie met Yvonne

Neem contact op