E-health
4/10/2023

Veiligheid en privacy gaan hand in hand met Liv

Door
Denise van Gelder

Bij Liv vinden we veiligheid en privacy van onze data heel erg belangrijk. Daarom voldoen wij elk jaar weer aan alle certificeringen zodat al jouw data veilig is bij ons.

Veiligheid en privacy gaan hand in hand met Liv

Yes! Onze certificeringen met betrekking tot veiligheid en kwaliteit zijn weer met succes behaald. Bij ons staat veiligheid van data altijd voorop. De vertrouwelijke gegevens van onze patiënten proberen we altijd op de best mogelijke manier te waarborgen. In dit blogartikel willen we graag meer vertellen over de behaalde certificeringen ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510, en waarom deze certificeringen van onschatbare waarde zijn voor onze organisatie en de patiënten van de praktijken die we bedienen.

ISO 9001: Kwaliteitsmanagement

De ISO 9001-certificering is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Deze certificering erkent onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten en zorg aan onze patiënten. Het stelt ons in staat om voortdurend te streven naar verbetering en efficiëntie binnen onze processen. Door het behalen van deze certificering laten we zien dat we voldoen aan strikte normen voor klanttevredenheid, procesbeheersing en continue verbetering. Om deze reden bieden we regelmatig trainingen aan over onze applicatie en kan je sparren met experts binnen het werkveld. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen POH-GGZ in dienst met 10 jaar ervaring die je altijd als sparringpartner kan gebruiken.

ISO 27001: Informatiebeveiliging

In de digitale tijd waarin we leven, is informatiebeveiliging van cruciaal belang, vooral als het gaat om de gevoelige en vertrouwelijke gegevens van patiënten. De ISO 27001-certificering richt zich specifiek op informatiebeveiliging en bevestigt ons vermogen om risico's te identificeren, te evalueren en aan te pakken om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te waarborgen. Met deze certificering laten we zien dat we ons inzetten om de hoogste normen van informatiebeveiliging na te leven en te handhaven.

NEN 7510: Informatiebeveiliging in de zorg

Gezien het feit dat we in de gezondheidssector actief zijn, is de NEN 7510-certificering voor ons van bijzonder belang. Deze norm is specifiek gericht op informatiebeveiliging in de gezondheidszorg en stelt strenge eisen aan het beheer van patiëntgegevens. Het behalen van de NEN 7510-certificering bevestigt onze inzet om niet alleen te voldoen aan algemene informatiebeveiligingsnormen, maar ook aan de specifieke eisen die gelden binnen onze branche.

Waarom zijn deze certificeringen zo belangrijk?

Deze certificeringen zijn geen simpele papieren tijgers, maar een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit, veiligheid en het waarborgen van de vertrouwelijkheid van patiëntendata. Ze laten zien dat we een proactieve benadering hebben ten aanzien van risicobeheer en dat we voortdurend streven naar verbetering in al onze processen. Ze geven onze praktijkondersteuners en patiënten het vertrouwen dat hun gegevens in veilige handen zijn, en dat we er alles aan doen om hun privacy te beschermen. Dit zullen we dagelijks met veel toewijding doen.

Bij Liv staat privacy elke dag hoog in het vaandel

De behaalde certificeringen ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 zijn een erkenning van onze inzet voor kwaliteit, veiligheid en informatiebeveiliging. Het zijn de hoogste normen in de gezondheidszorg om onze patiënten te voorzien van de best mogelijke zorg en bescherming van hun gegevens. Als behandelaar hoef jij je bij Liv nooit zorgen te maken over de beveiliging van data – en dat is wel zo fijn. Ook zijn we bij Liv kleinschalig waardoor service altijd een belangrijke factor voor ons is. Stel gerust je vragen, wij staan voor je klaar.

Wij komen graag met je in contact

Vraag een demo aan.

Neem contact op