Liv applicatie
24/8/2021

Videobellen was nog nooit zo makkelijk met Liv Talk

Door
Denise van Gelder

Videobellen, we kennen het allemaal wel. Lekker FaceTimen of beeldbellen via Whatsapp, het is iets wat we allemaal wel eens doen met onze familie en vrienden. De Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat meetings en bijeenkomsten veel meer via beeldbellen gaan. Liv Talk is afgelopen jaar flink gestegen in het aantal gebruikers – en de reacties op Liv Talk zijn ontzettend positief. Lees in ons blog meer over waarom videobellen met een psycholoog juist heel goed werkt.

Liv Talk, wat is het eigenlijk?

Liv Talk maakt het mogelijk om vanuit de Liv applicatie live contact te hebben met je cliënten. Door de coronacrisis zijn afspraken op afstand heel normaal geworden en worden deze steeds meer ingezet. De functie werkt eenvoudig en is gemakkelijk in gebruik.

Plan gemakkelijk afspraken in en bekijk wanneer je afspraken hebt met andere cliënten – op deze manier heb jij je agenda in één oogopslag overzichtelijk. Het plannen en wijzigen van je afspraken was nog nooit zo gemakkelijk. Geen losse agenda's meer bij de hand, maar jouw agenda is digitaal op elk apparaat beschikbaar.

   

Oost, West, Thuis Best.  

Thuis. Je eigen vertrouwde plekje. Voor een online behandeling merken we dat cliënten het heel fijn vinden om thuis het gesprek in te gaan met een behandelaar. Hiervoor is e-health en dus online behandeling erg fijn. Het enige wat je nodig bent is een laptop/computer met camera, audio en een goede internetverbinding. Inloggen in de applicatie, je afspraak aanklikken en je kan gelijk van start.

   Cliënt aan het woord    

"De eerste keer met een behandelaar praten, was heel spannend. Omdat je via Liv Talk je behandelingen makkelijk via de app kan uitvoeren, maakte dit het iets minder spannend. Lekker op de bank met mijn laptop met een fijne behandelaar aan de andere kant van de lijn. Je ziet je behandelaar goed, dus het voelt totaal niet onpersoonlijk. Ik denk dat ik de eerste keer veel spannender had gevonden als ik naar een onbekende locatie moest reizen. Voor mijn doen, was ik nu gelijk best wel open en voelde het heel fijn om dit thuis te doen. Ik wil mijn behandelingen dan ook graag online houden."

Veiligheid en privacy voorop

Leuk, dat beeldbellen in de applicatie. Maar is dit wel helemaal veilig? Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Liv Talk in onze applicatie heel veilig is. We hebben hard gewerkt om de ISO 27001 (veiligheid), ISO 9001 (kwaliteit) en de NEN 7510 (veiligheid) certificeringen te behalen. Niet alleen belangrijk voor nu, maar zeker ook met het oog op de toekomst. Het gebruik van e-health zal alleen maar gaan toenemen.

Het voldoen aan en garanderen van kwaliteit en veiligheidseisen is dan natuurlijk van groot belang. Kwaliteit en veiligheid staat bij Liv hoog in het vaandel, daarom zal hier continu aandacht aan worden besteed.

   

Bespaar (reis)tijd

Wat natuurlijk heel fijn is aan een online afspraak is dat het tijd bespaard. Geen last meer van lange reisafstanden, files en overvolle treincoupés voor de cliënt. En natuurlijk voor jou als behandelaar neemt het ook de administratieve handelingen uit handen. Denk hierbij aan het inplannen en bevestigen van afspraken. Geen agenda’s meer in je tas, maar alles veilig en overzichtelijk in de online applicatie. In een wereld waarin we leven met een strakke planning is e-health – en dus Liv Talk – een enorme uitkomst.

   Behandelaar aan het woord    

“Ik behandel mijn cliënten waar en wanneer ik wil. Soms vanuit de praktijk, en soms ’s avonds vanuit huis. Dit maakt mij als behandelaar veel meer flexibel. Doordat je de Liv applicatie op verschillende apparaten makkelijk kan inzien, heb ik mijn digitale agenda altijd bij de hand.”

   

Het nieuwe normaal

Door de coronacrisis, zijn online afspraken heel normaal geworden. We hebben veel meer online contact, en merken hier steeds meer de voordelen van - zo ook in e-health wereld. Online werken biedt gewoonweg veel meer flexibiliteit. Door de positieve geluiden vanuit online behandelingen, bieden ook steeds meer behandelaren hun behandelingen online aan. Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Let us know!

Liv talk als upgrade in jouw Liv applicatie

Lijkt Liv Talk jou wel iets? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je. Er veranderd verder voor jou als behandelaar helemaal niets. Je krijgt gewoon een optie Liv Talk in je behandelaar omgeving, het werkt heel gemakkelijk en je kan dan ook gelijk aan de slag.

Neem contact met ons op

Ben je benieuwd geworden naar Liv talk of de applicatie in het algemeen? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Neem contact op