E-health
21/8/2023

Meer tijd voor je patient met e-health

Door
Denise van Gelder

In de drukke wereld van de moderne geneeskunde, is het vinden van voldoende tijd voor je patiënten een voortdurende uitdaging. De toenemende administratieve taken, het bijhouden van medische dossiers, tekort aan personeel en het streven naar tijdsefficiëntie kunnen ervoor zorgen dat de persoonlijke aandacht voor je patiënten minder wordt – en dit is natuurlijk niet waar je als huisarts voor wilt staan. De oplossing voor dit veelvoorkomende probleem: een gebruiksvriendelijke e-health applicatie.

E-health: hét nieuwe tijdperk in de gezondheidszorg

E-health, ofwel elektronische gezondheidszorg, omvat een breed aanbod aan digitale technologieën en oplossingen. E-health maakt de manier waarop zorgverleners met patiënten omgaan veel makkelijker. Het doel van e-health is niet om de traditionele zorg te vervangen, maar om deze aan te vullen door middel van efficiëntie, toegankelijkheid en personalisatie. Benieuwd naar de e-health trends van dit moment? Lees dan dit blog eens.

Door e-health toe te passen binnen je praktijk maak je het werk een stuk leuker en gemakkelijker. Zo houd je meer tijd over voor je patiënt. Ook maak je zorg door middel van e-health voor de patiënt een stuk leuker. Patiënten krijgen inzicht in hun gezondheid en kunnen laagdrempelig aan de slag met visuele en korte oefeningen. Zo gaat herstel een stuk sneller en worden de wachtlijsten een stuk minder lang. De patiënten kunnen in eigen tijd en op elk gewenst apparaat zelfstandig oefeningen uitvoeren – dit draagt bij aan de zelfredzaamheid van de patiënt. Niet alleen leuk voor de praktijk, maar ook voor de patiënten zelf.  

Wist je dat je tegenwoordig zelfs vergoedingen krijgt voor het implementeren van e-health? Meer weten. Lees hier meer.

Tijd te kort binnen de praktijk? E-health is dé oplossing

Een van de grootste voordelen van e-health voor huisartsen is dat je meer zorg kan leveren in minder tijd. De zelfredzaamheid van de patiënt draagt bij aan het verkorten van de wachtlijsten.

Praktijkondersteuners kunnen makkelijk meer werk verzetten en daardoor meer patiënten helpen. De e-health oplossing van Liv is breed inzetbaar voor zowel de POH als POH-S. Daarnaast kunnen e-health toepassingen, zoals online afspraken en telemedicine platforms, patiënten de mogelijkheid bieden om op afstand met een praktijkondersteuner te communiceren. Door deze virtuele mogelijkheden kunnen patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben zonder dat ze fysiek naar de praktijk hoeven te komen, waardoor weer kostbare tijd wordt bespaard. Een e-health applicatie zoals Liv is jouw digitale hulp binnen de huisartsenpraktijk.

Een e-health applicatie zoals Liv biedt jouw praktijk het volgende:

- Meer dan 100+ oefeningen in verschillende categorieën

- Online vragenlijsten (4DKL, Fit-60, BDI, KCS, Audit)

- Liv zelfzorg (patienten kunnen zelf aan de slag)

- Liv voor de POH

- Liv voor POH-S

- Trainingen van een ervaren POH-GGZ over het effectiever inzetten van e-health

- Hulp bij implementatie

E-health is als ondersteuning. Niet als vervanging

Het is belangrijk om te benadrukken dat e-health niet bedoeld is om de menselijke interactie tussen huisartsen/praktijkondersteuners en patiënten volledig te vervangen. Het gaat erom de processen te stroomlijnen en de efficiëntie te vergroten, zodat je meer tijd kunt besteden aan hetgeen waar het echt om draait: de zorg voor de patiënten. E-health is niet alleen goed voor het personeel van je praktijk maar is ook voor patiënten niet meer weg te denken. Zorg wordt niet alleen leuker, ook hebben de jongere generaties steeds meer de voorkeur voor digitale zorg. E-health is daardoor tegenwoordig niet alleen meer een ‘nice-to-have’ maar eerder een musthave.

De implementatie van e-health gaat makkelijker dan je denkt

E-health is geen vervanging, maar eerder een krachtige tool om uw praktijk te optimaliseren en je patiënten de aandacht te geven die ze verdienen. Vaak wordt nog gedacht dat het implementeren van e-health oplossingen lastig is. Niets is minder waar. Liv e-health is binnen een handomdraai geïnstalleerd – dezelfde dag kunnen je patiënten nog aan de slag met leuke en interactieve oefeningen. Natuurlijk hebben wij een team die je hierbij helpt en altijd voor je klaar staat. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden binnen jouw praktijk? Vraag dan eens een demo aan.  

Meer informatie? Bekijk de video van huisarts Ellen waarin ze vertelt wat de meerwaarde voor haar huisartsenpraktijk is of neem eens contact op. We staan voor je klaar.

Vraag een demo aan

Neem contact op