POH GGZ Jeugd oefeningen en modules

Lees meer over onze modules en oefeningen voor de POH GGZ Jeugd

Bij Liv weten we alles van de uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd deze dagen. Logisch dus dat er steeds meer vraag komt naar oefeningen op het gebied van jeugd oefeningen voor de POH GGZ. Bij Liv weten we dat maar al te goed. Daarom zijn we er om te helpen met gespecialiseerde zorg en oefeningen voor POH GGZ Jeugd. Lees meer over het onderwerp jeugd voor de POH GGZ op deze pagina en maak kennis met onze applicatie.

Wat is POH GGZ Jeugd?

POH GGZ Jeugd. Dit staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg voor jongeren. Dit onderwerp is speciaal ontworpen om jongeren te helpen bij het omgaan met geestelijke gezondheidsproblemen en emotionele uitdagingen. Iets wat in deze maatschappij steeds vaker voorkomt. Bij Liv ontwikkelen we POH GGZ modules en oefeningen specifiek voor de jeugd. We zijn er om zorgverleners en POH GGZ behandelaren voor de Jeugd te ondersteunen met de middelen en expertise die ze nodig hebben. Zo kunnen we onze jongeren helpen zorgeloos door het leven te gaan.

Jeugd POH GGZ oefeningen en modules

Bij Liv vinden we de jeugd ontzettend belangrijk. Daarom zijn veel van onze diensten en modules gericht op de POH Jeugd. Onze modules bevatten cognitieve gedragstherapie oefeningen voor jongeren die op maat in te zetten zijn. Hier zijn enkele van de gebieden waarin we kunnen helpen:

1. COMET training en therapie voor jongeren

Deze COMET POH jeugdmodule helpt jongeren bij het omgaan met een negatief zelfbeeld en onrealistische verwachtingen - iets wat we erg zien toenemen. Deze wetenschappelijk onderbouwde COMET training is ontworpen om positieve veranderingen te bevorderen en jongeren te helpen bij hun zelfbeeld.COMET staat voor Competitive Memory Training en is een gestructureerde cognitief- gedragstherapeutische behandeling voor kinderen en jongeren met een negatief zelfbeeld.

2. Leer de jongere beter opkomen voor zichzelf

Deze POH jeugdmodule is gericht op het beter op kunnen komen voor jezelf. Als jongeren niet in staat zijn om voor zichzelf op te komen kunnen er vervelende situaties ontstaan, en daarnaast kunnen ze zich ook nog eens onaangenaam voelen. Denk bijvoorbeeld aan prikkelbaar zijn, somber, gespannen en uiteindelijk zelfs tal van lichamelijke klachten. De jongeren krijgen waardevolle inzichten en kennis over onder andere het belang van assertiviteit en het herkennen van hun eigen grenzen. De training omvat een reeks praktische oefeningen die jongeren helpen om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren, zelfvertrouwen op te bouwen en assertief gedrag te ontwikkelen. Bijvoorbeeld: ‘hoe zeg ik nee?’ Of “hoe geef ik het aan als ik last heb van iemand zijn gedrag?’

3. Emotieregulatie bij jongeren verbeteren

Een belangrijk aspect is emotieregulatie. Met behulp van onze deskundige begeleiding en oefeningen voor emotieregulatie kunnen we jongeren beter helpen bij hun emoties. Onze module "Hoe ga je om met emotieregulatie bij jongeren" biedt waardevolle inzichten en technieken om emotionele stabiliteit te verbeteren. De module is gebaseerd op de transdiagnostische EuREKA-training voor kinderen en adolescenten van Caroline Braet & Matthias Berking: er wordt niet gefocust op één specifeke emotionele stoornis, maar op breed inzetbare emotieregulatiecompetenties en -strategieën.

Per competentie zijn één of meerdere oefeningen ontwikkeld in Liv die de patiënt helpt om deze vaardigheid aan te leren en ermee te oefenen, zodat zij hun emoties leren reguleren en beter hun emoties kunnen uiten.

4. Trauma bij jongeren

Trauma is helaas voor jongeren ook een relevant onderwerp. Want omgaan met een trauma kan flink lastig zijn. Om deze reden bieden we speciaal voor jongeren met een trauma oefeningen omtrent trauma’s. Als POH zijn deze oefeningen voor jongeren op maat in te zetten. Ook voor volwassenen hebben we een module omgaan met trauma's ontwikkeld. Psycho educatie bij trauma is voor zowel jong en oud goed in te zetten. Op dit moment bieden wij nog niet specifiek een oefening aan voor 'trauma bij jongeren'. Wel hebben we de volgende oefeningen die aan dit onderwerp bij kunnen dragen.

Dat zijn de volgende oefeningen:

  • Begin met de basis
  • ADHD

En de volgende modules modules worden begin 2024 gelanceerd:

  • Genderproblematiek
  • Mindfull leven
  • Hoogsensitiviteit (HSP)

5. Training POH Jeugd

Voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg bieden we ondersteuning door middel van trainingen - deze zijn geheel gratis.  Onze trainingen helpen je om Liv beter in te zetten. Tevens is een POH training voor jeugd een fijn moment om te sparren met andere POH’s en je kennis te verbreden.

Ehealth voor de POH, huisarts en jongere generatie

Bij Liv is één van onze belangrijkste doelen om bij te dragen aan het welzijn van jongeren. We streven ernaar om jongeren te helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van emotionele intelligentie en het omgaan met andere uitdagingen in de wereld van nu. Onze POH GGZ Jeugd diensten en modules zijn ontwikkeld met de behoeften van jongeren in gedachten. Daarom streven wij ernaar om Liv zoveel mogelijk in te zetten bij de POH huisarts. Wil je meer weten over onze POH GGZ Jeugd oefeningen en modules? Neem dan eens contact met ons op. Klantenservice staat bij ons hoog in het vaandel, we staan altijd voor je klaar.

GGZ actuele jeugd oefeningen en modules

Wij begrijpen dat de geestelijke gezondheid van jongeren een andere benadering vereist. Daarom bieden we gespecialiseerde POH GGZ Jeugd zorg op maat. Bij Liv zet je oefeningen op maat in voor de patiënt, zo krijgt de patiënt alleen te zien wat relevant is voor hem/haar. Interactieve oefeningen waarbij de aandacht wordt getrokken naar onze applicatie en de klaargezette oefeningen. Alle oefeningen zijn transdiagnostisch en op maat in te zetten.

Aanpak POH oefeningen voor jeugd

Onze aanpak bij de POH GGZ Jeugd module draait om empathie, begrip en natuurlijk betrokkenheid. We geloven in een holistische benadering van de geestelijke gezondheid van jongeren. Wist je dat we ook veel online vragenlijsten hebben die ingezet kunnen worden? Deze online meetinstrumenten voor de zorg zijn tegenwoordig hard nodig om snel en specifiek resultaat te krijgen. Bij deze digitale vragenlijsten worden scores automatisch berekend, waarbij de jongere ook zelf het resultaat kan inzien – waar nodig en indien gewenst. Veel praktijken hebben baat bij meetinstrumenten in de zorg en zien steeds meer de voordelen van e-health.

Maak jij al gebruik van onze POH GGZ jeugd oefeningen?

Steeds meer mensen maken gebruik van jeugd GGZ oefeningen. Dit komt omdat ze een heel andere 'tone of voice' hebben en specifiek gericht zijn op de jongere doelgroep - met andere voorbeelden dan voor volwassen bijvoorbeeld. Ook zijn onze oefeningen interactief en vernieuwend. We werken veel met animaties en filmpjes waardoor de aandacht goed bij de oefening blijft. Onze POH Jeugd professionals hebben expertise met het werken van jongeren. Ze hebben ervaring uit het werkveld en begrijpen daardoor de unieke uitdagingen en behoeften van deze leeftijdsgroep.

Actuele POH GGZ oefeningen voor de jeugd

Bij ons staat het welzijn van jongeren centraal, daarom haken we in op actuele onderwerpen voor de jeugd en zijn we dagelijks bezig dit te blijven ontwikkelen en verbeteren - dit allemaal op een uiterst veilige manier met alle nodige certificeringen.

We zijn er om jongeren te ondersteunen en te helpen bij het bereiken van een gelukkig zelfbeeld en het ontwikkelen van veerkracht voor de toekomst. Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze gespecialiseerde POH GGZ Jeugd diensten. Samen kunnen we bijdragen aan een gezonde en gelukkige jeugd!