Psycho educatie
%20(7).jpg)
Bij Liv behandelen we verschillende modules met bijbehorende oefeningen. Elke module bevat minimaal één psycho educatie oefening. Lees hiermeer over onze e-health applicatie en psycho educatie!
Wat is psycho educatie?
Bij psycho educatie voorzie je iemand van informatie over psychologische en/of geestelijke gezondheidsproblemen. Het is een therapeutische ofwel educatieve aanpak. Het biedt ondersteuning aan individuen en naasten. Het voornaamste doel van psycho educatie is het vergroten van het begrip van het bepaalde gezondheidsprobleem waar de patiënt mee kampt. Zo kan de patiënt beter werken aan zijn of haar herstel en wordt het probleem door naasten beter begrepen. Psycho educatie is dus erg belangrijk op weg naar herstel voor zowel de patiënt als de omgeving.
Er zijn verschillende manieren van psycho educatie. Denk aan individuele therapie of groepstherapie. Ook kan er worden ingelezen worden in educatief materiaal. Hiervoor kan een e-health applicatie zoals Liv goed voor worden ingezet. Bij ons bevat elke module een ‘Liv en leer oefening’. Dit zijn psycho educatie oefeningen om bepaalde klachten beter te leren begrijpen. Korte en interactieve oefeningen voor zowel jong en oud. Dit doen we door middel van korte samenvattingen en interessante animatiefilmpjes. Samen op naar betere zorg!
Psycho educatie GGZ is hard nodig
De wachtlijsten voor de geestelijke gezondheidszorg worden steeds langer. De vraag naar zorg wordt steeds groter, en dat is een probleem. Juist daarom is psycho educatie bij de GGZ hard nodig. Door middel van psycho educatie oefeningen kunnen we patiënten sneller helpen en bewust maken van hun licht psychische problemen. Pyscho educatie GGZ wordt ingezet op verschillende manieren – zowel individueel als in groepsverband. Psycho educatie binnen de GGZ wordt steeds belangrijker, daar weten we bij Liv alles van.
Waarom psycho educatie bij ADHD veel wordt toegepast
Kampt jouw patiënt met ADHD? Dan is psycho educatie bij ADHD super waardevol. Het doel van psycho educatie bij ADHD is voornamelijk om de kennis / begrip over ADHD te vergroten en de acceptatie van de symptomen iets makkelijker te maken. Bij Liv geloven we in positieve psychologie, daarom benadrukken we in onze oefeningen zoveel mogelijk de positieve kanten van ADHD. In onze psycho educatie ADHD oefening kan je basisinformatie vinden over de verschillende typen ADHD. Dit bieden we met ondersteuning van een animatiefilmpje en externe links met meer informatie. ADHD pyshco educatie wordt zowel bij volwassen als jongeren ingezet.
Bij onze ADHD psycho educatie oefening wordt ook stilgestaan bij de positieve eigenschappen van ADHD. Juist ook psycho educatie ADHD bij volwassenen is erg waardevol om de positieve eigenschappen ervan in te gaan zien. Wist je dat we bij Liv voor zowel volwassenen als jeugd een module aanbieden? Ook voor ouders is ADHD psycho educatie heel waardevol om hun kinderen beter te leren begrijpen. Dus zowel voor jeugd als volwassenen is psycho educatie ADHD erg goed in te zetten.
%20(9).jpg)
Psycho educatie trauma bij Liv
Bij Liv snappen we hoe vervelend trauma kan zijn. Daarom bieden we uitgebreide trauma modules aan – zowel voor volwassenen als voor jongeren. Deze modules bieden uitgebreide trauma psycho educatie voor mensen die te maken hebben gehad met trauma en daar gerelateerde klachten aan over hebben gehouden. Denk aan trauma psycho educatie bij negatieve stemmingen. Of psycho educatie bij trauma met bijvoorbeeld extreme prikkelbaarheid en schrikachtigheid.
Psycho educatie trauma is ook in te zetten voor patiënten met PTSS klachten (posttraumatische stressstoornis). Via onze animatievideo krijgen gebruikers inzicht in wat trauma inhoudt en welke symptomen ermee geassocieerd zijn. Heeft jouw patiënt trauma gerelateerde klachten? Denk er dan eens aan om psycho educatie trauma in te zetten. Dit kan erg waardevol zijn. Benieuwd geworden? Lees hier meer.
Psycho educatie bij angst werkt
Naast de trauma gerelateerde oefeningen bieden we bij Liv ook psycho educatie angst aan. In deze oefening wordt aandacht gegeven aan het onderwerp angst en paniek. Bijvoorbeeld: wat is angst, waar komt het vandaan, wat zijn de symptomen en wat zijn de gevolgen ervan. Angst psycho educatie is goed in te zetten bij jongeren en volwassenen. Bij psycho educatie angst is het begrijpen van ‘angst en paniek’ erg belangrijk. Op deze manier kan er verder worden gekeken naar relevante oefeningen die passen bij de klachten. Alle oefeningen bij Liv zijn transdiagnostisch en op maat in te zetten. Zo krijgt de patiënt alleen te zien wat van belang is voor hem/haar. In onze angst en paniek module vind je niet alleen psycho educatie angst oefeningen maar behandelen we ook paniek.
Psycho educatie omtrent autisme
Autisme psycho educatie kan helpen om moeilijkheden die jongeren of volwassenen ervaren met autisme te verminderen - autisme psycho educatie wordt dan ook veel ingezet door behandelaren. Door psycho educatie bij autisme in te zetten help je de patiënt met inzichten om er makkelijker mee om te kunnen gaan. Psycho educatie bij autisme kan helpen om beter met emoties om te gaan, en dat het niet erg is om verdrietig te zijn over de diagnose. Kampt jouw patiënt dus met autisme? Dan is het inzetten van autisme psycho educatie een erg goed idee. Op dit moment biedt Liv nog geen autisme psycho educatie aan. Maar in de toekomst gaan we dit zeker behandelen.
Liv en leer psycho educatie depressie en somberheid
Bij Liv hebben we een uitgebreide module met oefeningen voor depressie en somberheid. Voor de patiënt is het van belang dat de psycho educatie oefening wordt gedaan zodat er beter wordt begrepen wat de klachten zijn en wat je er tegen kunt doen. Er wordt uitleg gegeven aan de hand van een filmpje en uitleg in tekst. Vervolgens worden er tips gegeven tegen somberheid en depressieklachten. Depressie psycho educatie kan goed bijdragen aan een hogere effectiviteit van de oefeningen omtrent depressieve klachten en somberheid. Ook kan psycho educatie bij depressie nieuwe inzichten en herkenning geven die nog weinig bekend zijn met de termen. Dit is vaak een belangrijke basis om herstel mogelijk te maken. Wij geloven tegenwoordig zelfs in de kracht van depressie. Waarom? Lees hier meer.
Psycho educatie is nooit overbodig
Bij Liv bestaat elke module uit meerdere oefeningen. Minimaal één van deze oefeningen uit de module bestaat uit psycho educatie. Meestal beginnen we met deze oefening zodat de patiënt meer begrip krijgt voor de gezondheidsklachten. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan dit heel waardevol zijn voor je patiënt om meer begrip te krijgen bij een bepaald gezondheidsprobleem. Psycho educatie wordt eigenlijk altijd ingezet en kan helemaal niet missen bij onderstaande klachten:
• psycho educatie bij trauma
• psycho educatie bij autisme
• psycho educatie bij angst
• psycho educatie bij adhd
• psycho educatie depressie
• psycho educatie burn-out en overbelasting
We zien dus dat deze therapievorm veel wordt toepast bij de bovenstaande klachten – maar ook bij andere gezondheidsproblemen wordt het veel ingezet. Juist daarom vinden we het belangrijk dat bij al onze modules er minimaal één oefening psycho educatie bevat.
Benieuwd geworden naar Liv?
Bij Liv geloven we in positieve psychologie, en leren we patiënten hun klachten beter te begrijpen. We hopen met onze modules en oefeningen meer zorg te verlenen in minder tijd. Met Liv ga je de lange wachtlijsten uit de weg en kan je betere zorg verlenen waardoor je meer tijd hebt voor je patiënt. Ben je benieuwd geworden? Vraag eens een vrijblijvende demo aan. Ruim 1000+ praktijken gingen je voor en werken dagelijks met Liv en zien de voordelen van e-health.
%20(8).jpg)